Domäner

Här samlas de mest frekventa frågorna om domäner som vi brukar få innan beställning av webbhotell. Hittar du inte vad du söker så finns det mer besvarade frågor i vårt supportforum.

Registrerar ni enbart domäner?

Just nu så registrerar vi ej domäner om ni inte beställer webbhotell av oss. Många webbhotell tar en högre avgift på domänerna än de kostar för att på så sätt även kunna tjäna pengar på domänregistreringar. Vi har valt att inte tjäna pengar på domäner utan ni betalar det vi betalar för registrering samt årsavgift. Dock siktar vi på att i framtiden även kunna sälja domäner utan tillhörande webbhotell, utan att det skall kosta dig extra pengar.

Kan ni hjälpa mig att flytta min domän till er?

Givetvis hjälper vi till att flytta er domän till våra servrar om du känner dig obekväm att göra det själv. Vi tar ej ut någon extra avgift för att hjälpa dig med detta.

Äger jag själv de domäner jag registrerar genom er?

Självklart äger du din egen domän. Vi står som tekniskt kontakt under den tid du ligger hos oss men domänen äger du hela tiden själv.

Måste jag registrera domän hos er om jag skall vara kund hos er?

Din domän kan vara registrerad var som helst. Domänen är lätt att peka om till oss oberoende var du har registrerat din domän.

Vilka DNS servrar skall jag peka min domän emot?

Om du köpt ett konto på de svenska servrarna(Vidar, Saga, Brage eller Loke) skall du använda:
ns1.starhost.se
ns2.starhost.se

Om du däremot ligger på de engelska servarna(Oden, Balder, Freja eller Tor) skall du använda:
ns.mainnameserver.com
ns2.mainnameserver.com

Om du får problem när du skall peka om din domän så är det bara att kontakta oss.